28-03-2013

Stress bij baby door boze stem

Baby´s in huis kunnen voor heel wat botsende ouders zorgen. Vaak wordt er veel gekibbeld over de opvoeding, wat kan leiden tot discussies en ruzies. Het is alleen niet zo slim om tegen elkaar te gaan staan schreeuwen binnen gehoorafstand van je kind. Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat baby´s van ouders die continu lopen te kibbelen, meer stress hebben dan baby´s van ouders die dit niet doen. baby-gehoorbescherming

Omdat baby´s nog vol in de groei zijn, moeten de hersenen zich ook nog heel erg vormen. Boze stemmen en geruzie hebben daar invloed op, zelf als een baby ligt te slapen. Je wilt je kindje goed en netjes opvoeden, maar dat eindeloze geruzie zorgt er juist voor dat kinderen problemen kunnen  ervaren tijdens hun ontwikkeling.

Het onderzoek is uitgevoerd met twintig baby´s die een hersenscan kregen terwijl ze werden blootgesteld aan vier verschillende tonen: boos, matig boos, gelukkig en neutraal.  De hersenactiviteit van de baby’s wisselden per toon die ze te horen kregen. De kindjes die uit gezinnen kwamen waar veel ruzie werd gemaakt, hadden zelfs een nog sterkere hersenactiviteit  bij het horen van  boze stemmen.

Bron: De Telegraaf

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

TWITTER FEED