22-01-2013

Mitsubishi zet in op windenergie, ook in Nederland

Het Japanse bedrijf Mitsubishi, bekend van zijn autofabrieken, investeert in Nederlandse windparken. 

Mitsubishi

Eneco is onlangs begonnen met de voorbereidingen voor zijn tweede windmolenpark in zee Luchterduinen, dat eind 2015 gereed moet zijn. Het park zal ter hoogte van Zandvoort op 23 km afstand komen te liggen.

Autoproducent Mitsubishi heeft een bedrag tussen 200 en 250 miljoen euro overgemaakt. Part-of-the-deal is dat Mitsubishi ook een 50%-belang krijgt in het bestaande Prinses Amalia–windpark.

Het lijkt erop dat het Japanse conglomeraat aan het Monopoly-en geslagen is en kansen in de markt ziet die Europese investeerders niet zien of er simpelweg niet de reserves voor hebben. Opvallend is dat zij interesse tonen in de bekabeling en netwerk-aanleg in bij grote windprojecten. Begin januari heeft het ook al een investeringsbedrag van 576 miljoen euro gestort op de rekening van TenneT dat in de Duitse Noordzee alle kabels trekt en dat ook voor Luchterduinen doet.

Mitsubishi beschikt overigens ook over de industrietak Mitsubishi Heavy Industries dat turbines produceert. Niet toevallig dus, deze interesse in windenergie.

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

TWITTER FEED