15-02-2013

Haagse pier proeftuin voor duurzaamheid?

pier_scheveningenWordt de oude Pier van Scheveningen een algenbassin voor biobrandstof, bedekt met zonnepanelen, getooid met een windmolen, in het hart een onderzoekscentrum voor getijde-energie?

De precieze datum is nog niet bekend, maar in maart zal de inmiddels vervallen Scheveningse Pier geveild worden. De prijs zal naar verwachting laag blijven, omdat er nogal wat gerepareerd moet worden voordat nieuwe plannen uitgevoerd kunnen worden.

Als het aan het Haagse ondernemerscollectief Imago Bouwers ligt dan moet de Scheveningse Pier een “proeftuin voor duurzame initiatieven” worden. Woordvoerder Gerard Vos heeft al een aantal plannen geopperd, plannen die door meerdere lokale ondernemers bekostigd moeten worden.

“Iedereen in Nederland heeft zijn mond vol van herbestemmen, maar de kans dat De Pier wordt gesloopt wordt met de dag groter”, zegt hij. “We mogen dit icoon niet verloren laten gaan.” En doordat de verkoopprijs niet al te hoog zal zijn moet rekening gehouden worden met elk scenario, van sloop tot een enorme gokhal. De bugee-jump op de punt van de Pier zou bovendien dienst kunnen doen als windmolen. “Dit is een ultieme kans om aan de wereld te laten zien waartoe wij Nederlanders in staat zijn”, zegt Vos.

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina vind je alle nieuws over Frise. Over Frise ecotrips, Frise books, Frise voices. Op termijn komen er nog meer Frise-producten bij.

TWITTER FEED