30-12-2012

‘De Stem’ is niet meer

Op 30 december is de meest markante stem van Nederland overleden.

De stem van Arend Langenberg gaat al een hele tijd mee en hij zette zich aanvankelijk voor Radio Veronica in, waarna hij het nieuws las bij het ANP.

Arend Langenberg

Zijn stemgeluid brengt herinneringen naar boven, maar ook de laatste jaren is zijn karakteristieke stem onverminderd te horen geweest op Sky Radio en was hij de laatste 17 jaar de vaste voiceover van de misdaadprogramma’s van Peter R de Vries.

In 2001 ontving Langenberg de Marconi-award waarmee hij officieel ‘De Beste Stem van Nederland’ werd. Arend Langenberg is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 63 jaar oud geworden.

 
Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

LAATSTE NIEUWS

Waarom we het geluid van onze eigen stem haten

Als we een opname van onze eigen stem horen, vragen we ons wel eens af of dat vreselijke geluid echt uit onze mond komt. Helaas wel, en het is ook wat anderen horen als we praten. Maar hoe komt het dat die stem zo onbekend klinkt in onze eigen oren? En is het echt zo vreselijk? Neurowetenschapster Jordan Gaines geeft het antwoord.

>> lees meer
Stress bij baby door boze stem

Baby´s in huis kunnen voor heel wat botsende ouders zorgen. Vaak wordt er veel gekibbeld over de opvoeding, wat kan leiden tot discussies en ruzies. Het is alleen niet zo slim om tegen elkaar te gaan staan schreeuwen binnen gehoorafstand van je kind.

>> lees meer

TWITTER FEED