24-01-2013

Infrastructuur Fukushima wordt hergebruikt voor wind

De electriciteitskabels die sinds het stilleggen van de kerncentrale bij Fukushima geen nut meer leken te hebben, zullen worden ingezet voor het aansluiten van windmolenparken op zee. Drijvende welteverstaan.

Sinds de tsunami en de grote gevolgen daarvan bij de kerncentrale van Fukushima neigen steeds meer Japanners naar windenergie. Japan, omringd door zee heeft tot nu toe een grote voorkeur gegeven aan kernenergie, maar beschikt over voldoende wind voor energieopwekking.Fukushima

Terwijl Nederland en Duitsland nog volop aan het puzzelen zijn met de capaciteit van hun stroomnetwerken heeft Japan de oplossing al klaar liggen: de netwerken van de bestaande kerncentrales zijn ongewijzigd in te zetten voor duurzame methodes.

Het grote tsunami-risico in de regio zorgt wel voor een extra uitdaging: de windmolens kunnen maar beter drijvend geconstrueerd worden, zodat schades voorkomen worden. Een drijvend park zal minder last hebben van de hoge golven doordat het meedeint.  Of er gekozen wordt voor individueel drijvende molens of dat gekozen wordt voor grotere drijvende eilanden is nog niet bekend gemaakt.

 

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

TWITTER FEED