21-03-2013

Tuinbouw laat belangrijke, duurzame stap zien

Nederland wil de komende zeven jaar haar aandeel duurzaam opgewekte elektriciteit verhogen van vier procent naar zestien procent. Windenergie gaat daarin een belangrijke rol spelen, waarbij er 4.000 MW extra wordt geplaatst op het land. Daar waar het kan zal iedere gemeente een steentje aan deze doelstelling moeten bijdragen. Tomaten duijvesteijn

Voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp ligt daarbij een unieke kans dit te combineren met een bestaand tuinbouwcluster, aan de N470. De ondernemers wensen vijf turbines op eigen grond te plaatsen van elk 2.3 megawatt, waarmee het gebruik van fossiel gas jaarlijks met tien miljoen kubieke meter vermindert! Daarmee ontstaat een smart-grid (slim net) -situatie in Pijnacker-Nootdorp, in die zin dat de volledige energie en warmtebehoefte, onderling kan worden geregeld en afgestemd. Zo dragen de vijf ondernemers bij aan een duurzame wereld. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van een normale, conventionele warmtebron door een aardwarmtebron. Daardoor ontstaat er negentig procent CO2-reductie.

Hierbij spelen de ondernemers in op de vraag naar een duurzaam product. Door verder te innoveren in duurzaamheid willen de vijf ondernemers vijf windturbines ontwikkelen om zo de toekomst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zeker te stellen. Deze windturbines leveren hoogwaardige elektriciteit die het bedrijfsleven kan voorzien van duurzame energie, waarbij in de toekomst de mogelijkheid bestaat om huishoudens en bedrijven van duurzame windenergie te voorzien.
Daarmee onderscheidt de gemeente zich als innovatieve tuinbouwgemeente, en blijft haar tuinbouw concurrerend door duurzaamheid. Binnen dit windmolenproject bestaat de mogelijkheid om als burger bij te dragen door middel van crowd-funding, zodat de toekomst van onze kinderen leefbaar blijft. Aldus  LG Flowers mede namens de andere partners: Van den Berg Roses, Duijvestijn Tomaten en Hazeu Orchideeën.

Van: www.duijvestijntomaten.nl

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

TWITTER FEED