Wat, waar, hoelang?

Waar?

Vertrek is vanuit de haven van IJmuiden. Deze havenstad is niet eens zo oud, maar speelde zowel op historisch als op economisch vlak een belangrijke rol. En nog altijd. IJmuiden is de zeehaven die het dichtst bij de op dit moment zichtbare windparken is gelegen. Over de haven vertel ik ook het nodige.

Hoe ver en hoelang?

De afstand tussen de haven en het windpark is 10 kilometer en duurt ongeveer drie kwartier. En uiteraard drie kwartier terug. Het weer en in het bijzonder de golfhoogte spelen een grote rol bij het comfort van de vaart.

Windenergie in normaal Nederlands

Onderweg vertel ik aan de hand van panelen met een minimum aan cijfers en grafieken over de haven en over windenergie. Ik licht de plannen van ons kabinet toe en probeer inzicht te geven in energie op mondiaal vlak. Dat alles zonder al te veel cijfers, grafieken of overdonderende getallen. Gewoon, in normaal Nederlands, of in normaal Engels, als dat gewenst is.
Ik wil graag dat iedereen het kan volgen. En vragen staat uiteraard vrij.

 

Wat zijn de prijzen? Check de pagina Tarieven 
Hoe kun je zeeziekte voorkomen, hoe bereid je je zo goed mogelijk voor? Ga naar 'Zeeziekte'
Bekijk vooraf wat foto's


Ziek op zee?

Hoe kun je zeeziekte voorkomen, hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden?

Hoe pak je dat aan? Ga naar 'Zeeziekte'

LAATSTE NIEUWS

Frise ecotrips verzorgt Nuon-klantendag

Elk kwartaal nodigt energiebedrijf Nuon zijn klanten uit voor een speciaal uitje. Afgelopen winter kon je een kijkje nemen in de energievoorziening van de Amsterdam ArenA, dit voorjaar kon je naar Duinrell met het hele gezin. Dit zomerseizoen staat de Klantendag in het kader van Windmolens. En wel het windmolenpark OWEZ voor de Nederlandse kust, ter hoogte van Egmond.

>> lees meer
Energieakkoord op hoofdlijnen rond

Na maanden overleg en onderhandelen zijn FNV, de SER en Economische Zaken het met elkaar eens. De beperkte financiële ruimte was lang een twistpunt. Na het realloceren van de miljoenen die ermee gemoeid zijn is het nu gelukt om overeenstemming te bereiken.

>> lees meer

TWITTER FEED