Waarom ecotrips?

Beleef windenergie

Het doel van Frise ecotrips is zoveel mogelijk Nederlanders dichter bij windenergie brengen. Zonder daarbij een mening op te dringen over windenergie. 

De informatie omtrent windenergie kan erg verwarrend zijn. Als er over wordt geschreven, door het ministerie, door de pers, door de energiegiganten in Nederland, wordt altijd de mening van de schrijver in de boodschap gemengd. Bedoeld of onbedoeld. Soms worden cijfers zelfs omgebogen om een conclusie te ondersteunen. Als luisteraar of lezer weet je op den duur niet meer wie je moet geloven. Het wordt dus tijd voor de feiten omtrent windenergie. 

Vorm je eigen mening

Ik wil dus graag mensen meenemen naar een ongewone plek: 10 km buitengaats, waarbij je onderweg te weten komt over de IJmuidense haven, en natuurlijk ook alles over het windpark OWEZ, de aanleg ervan, de impact op het milieu, over de Noordzee, de plannen van het kabinet en daaraan een mondiaal perspectief toegevoegd.

Zonder je een mening op te leggen. Die mening vorm je zelf. En misschien denk je na afloop anders over windenergie. Misschien niet. Het belangrijkste is dat je een leerzame en bijzondere excursie hebt beleefd. Over windenergie. Met je kop in de wind.

 

Geïnteresseerd in de prijzen? Ga naar Tarieven
Hoe kun je zeeziekte voorkomen, hoe bereid je je zo goed mogelijk voor? Ga naar 'Zeeziekte'
Bekijk vooraf wat foto's


Spannend!

Ik wil graag mee! 
Hoe regel ik dat? 

Klik door naar Tarieven

LAATSTE NIEUWS

Frise ecotrips verzorgt Nuon-klantendag

Elk kwartaal nodigt energiebedrijf Nuon zijn klanten uit voor een speciaal uitje. Afgelopen winter kon je een kijkje nemen in de energievoorziening van de Amsterdam ArenA, dit voorjaar kon je naar Duinrell met het hele gezin. Dit zomerseizoen staat de Klantendag in het kader van Windmolens. En wel het windmolenpark OWEZ voor de Nederlandse kust, ter hoogte van Egmond.

>> lees meer
Energieakkoord op hoofdlijnen rond

Na maanden overleg en onderhandelen zijn FNV, de SER en Economische Zaken het met elkaar eens. De beperkte financiële ruimte was lang een twistpunt. Na het realloceren van de miljoenen die ermee gemoeid zijn is het nu gelukt om overeenstemming te bereiken.

>> lees meer

TWITTER FEED