12-03-2013

Berend Brokkenpap wordt nieuwe stem van Samson

Samson, de bekendste hond van Vlaanderen uit het tv-programma Samson en Gert, krijgt een andere stem. Acteur Peter Thyssen (48) geeft de fakkel na acht jaar door aan collega Dirk Bosschaert (54). Die is vooral bekend als Berend Brokkenpap, de weinig intelligente en stevig in het vlees zittende scheepskok van Piet Piraat.SAMSON.Gert

De nieuwe stem, die de hond Samson ook zal ‘bedienen', maakt wellicht deze zomer zijn debuut tijdens de shows van Samson en Gert in het attractiepark Plopsaland. Van het gelijknamige tv-programma worden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, maar ze worden nog altijd op Ketnet heruitgezonden.

Dirk Bosschaert is de derde man die Samson wordt. De eerste was Danny Verbiest (67), die de stem van 1989 tot 2005 voor zijn rekening nam. Verbiest richtte samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon Studio 100 op, het moederbedrijf van Samson en Gert en Piet Piraat. Verbiest betaalde een zware prijs voor de jarenlange onnatuurlijke houding die hij aannam om de hond Samson te laten bewegen: hij kreeg helse pijnen in de armen, had een gespleten spier in de schouder en onderging vorig jaar nog een operatie aan de nek.

Nieuwsarchief

NIEUWS

Op deze pagina kun je het nieuws per thema volgen van een van de producten van Frise.

TWITTER FEED